Rossonu.nu6.jpg

Fin-fin service

Att handla i Rossöboden är en annan sak än shopping i de stora livsmedelsbutikerna. Här får du personlig service och kan handla i lugnare takt. Visst, utbudet kan inte jämföras med de stora mathallarnas, men nog finns oftast det man behöver!?Finns inte det just du söker kan varan oftast beställas tills nästa besök. Här kan du även köpa lotter, frimärken och receptfria läkemedel.
Anslagstavlan på hamnplan hjälper dig att hålla koll på föreningslivets möten och aktiviteter. Att känna in den speciella stämningen i vackra Rossö hamn är en viktig del av besöket i butiken, ta gärna en paus vid bryggan innan du ger dig hemåt med varorna. Anpassar du inköpen till öppettiderna i Kosterhavets Entré Rossö kan du kombinera inköp med prima fika.
Butiken genom tiderna

 

Rossös butik drivs idag av paret Kuranli. Nurettin och Berivan har sedan våren 2014 arbetat i Rossöboden. Dessförinnan drev familjen Adamsson butiken, familjen har haft butiken i flera generationer sedan slutet av 1800-talet. Historien i korthet: Fram till 2013 var tredje generationen Adamsson, Leif och Cappy verksamma. Leifs morfars far startade butik på Överby 1868. År 1888 startades en filial på Rossö (på "Backen") som Leifs morfar förestod. Föräldrarna till nuvarande butiksföreståndare övertog butiken 1942, Leif och Cappy tog vid 1977.
 Rolf Olsson har på hembygdsföreningens vägnar summerat historia om affärslivet på Rossö (pdf) fram till dags dagar. Tidningsartiklar liksom intervjuer med tidigare föreståndare ligger till grund för det läsvärda materialet.